"Erasmus+ Projemizin Yunanistan Hareketliğini Gerçekleştirdik"

2020 yılında başlayan 5 ülke ortaklı Erasmus+229 "Let’s Make Our World Cool Again/ Haydi Dünyamızı Serinletelim!" adlı projemizin 2023 yılındaki öğrenci katılımlı son hareketliliği 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Yunanistan'ın Atina şehrinde gerçekleşti. Küresel ısınma ve çevre sorunlarına somut çözümler aramaya teşvik etme ve aynı zamanda yanlış alışkanlıkların yerine sürdürülebilir yaşam tarzlarını benimsemeye teşvik etme amacıyla yürütülen uluslararası projemizin bu hareketliliğine Okul Müdürümüz Meral Şahin Günkut, Müdür yardımcılarımız Bünyamin Arı ve Mithat Öztürk, İngilizce öğretmenimiz Dilek Altun ve Biyoloji öğretmenimiz Şerife Münevver Aydul  öncülüğünde proje ekibinden 8 öğrencimiz katıldı.

İtalya, İspanya ve Romanya'dan da gelen okullarla birlikte tüm ortaklar Yunanistan ortağımız 1th Senior Lisesinin sıcak karşılaması ve ev sahipliği sayesinde, proje aktivitelerinin yanı sıra kültürel etkinliklerle dolu dolu 5 gün geçirdiler.

Hareketliliğin ilk gününde Yunanistan'daki ev sahibi okulumuz tarafından küresel ısınma ve önemi hakkında hazırlanan sunumla öğrencilere bilgi aktarımı yapıldı. Bunun yanında fotoğraf sergisi yapıldı. Etkinlik sonunda her ülkenin katılımcılarıyla birlikte barışın, kutsallığın, bereketin, bilgeliğin ve saflığın sembolü olan zeytin ağacı fidanı dikildi ve çekilen fotoğraflar kolajlanmak üzere kaydedildi. 

İkinci gün geziye Diomedis'de bulunan botanik park ile başlandı. Botanik bahçede endemik bitkiler hakkında bilgiler verildi. Park içerisindeki marangozhanede yapılan ahşap oyuncak sergisi gezildi. Sonrasında parkta, proje kapsamında parkların korunması ve yeşil alanların artırılması konusunda tartışmalar gerçekleşti. Daha sonrasında çeşitli kültürel aktiviteler yapılarak ikinci gün tamamlandı.

Atina'daki üçüncü gün ilk durak olan Atina’nın Perslere karşı dillere destan zaferinin yaşandığı Marathon muharebesi alanına uğranıldı. Sonrasında Marathon’da bulunan savaş müzesinde savaş tarihi hakkında bilgiler verildi. Yunanistan'da ilk olimpiyat oyunlarının düzenlendiği tarihi stadyum ve çeşitli objelerin bulunduğu müze ziyaret edildi. Son olarak harika deniz manzaralı Marathon plajına gidildi.

Hareketliliğin dördüncü gününde Agios Anargyros geri dönüşüm merkezi ziyaret edildi. Geri dönüşüm malzemelerle afiş oluşturma etkinliği yapıldı. Son olarak da Tritsis parkı ziyaret edildi.

Son gün Atina Peristeri Belediye binasına gidildi. Belediye yetkilileri tarafından şehirde yapılan sıfır atık çalışmaları ve enerji tasarrufu çalışmaları hakkında bilgi verildi. Program ev sahibi ülke tarafından katılan ülkelerin temsilcilerine birbirinden güzel hediyeler ve sertifikalar takdim edilmesiyle sona erdi.

Hareketlilik boyunca verilen eğitimler sayesinde proje ekibimiz dil becerileri, sosyal iletişim becerileri, dijital beceriler, Avrupa vatandaşlığı, uluslararasılaşma, Avrupa kültür mirasını koruma ve çevre bilinci konusunda yeterlilik kazandı.

17.05.2023 192

17-05-202317-05-202317-05-202317-05-202317-05-202317-05-202317-05-202317-05-202317-05-2023