EWWR AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI 19-27 KASIM 2022

Create Your Own Cycle

Atık azaltım haftası için okulumuzda bilinçlendirme etkinlikleri ve  "kendi dönüşümünü yarat" isimli atölye çalışmaları Körfez Halk Eğitim Merkezinde Halk eğitim merkezi öğretmenlerinden Derya ÇAKMAK  ve Fatma ŞEN ile öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği içinde gerçekleştirilmiştir.

Bilinçlendirme çalışması için ana hedef kitlemiz olan öğrencilerimize sıfır atık,5R kuralı ve atık azaltımın önemini içeren bir sunum yapılmıştır. Okul içinde farkındalık oluşturmak amacıyla bir manken üzerindeki kıyafetlerin üretiminde harcanan su miktarı, kullanılan arazi ve CO2 emisyonu artışı  ilgili bilgilendirme etkinliği ve sergisi; ayrıca kullandığımız tekstil ürünlerinin ihtiyaç mı istek mi olduğuyla ilgili röportajlar yapılmıştır. Kendi dönüşümünü yarat isimli atölye çalışmalarında Türkiye haritasının tekstil ürünleriyle tabloya dönüştürülmesi; öğrencilerin kullanmadıkları kıyafetlerden gömlek, mutfak önlüğü, kalemlik, telefon kılıfı gibi ürünler tasarlanıp sergilenmiştir.

29.11.2022 229