İşkur eğitimi

İşkur eğitimi

Öğrencilerimize "İşkur Eğitimi" Verildi

       Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine, Kocaeli İŞKUR personeli Huriye IŞIK tarafından eğitim verildi. Eğitimin çok yararlı geçtiğini ifade eden öğrencilerimiz, eğitimden memnun olarak ayrıldılar.
Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

MESLEKİ YÖNELİM TEST BATARYASI ÖZET BİLGİ
  

       İŞKUR Mesleki Yönelim Bataryası www.iskur.gov.tr internet şubeden iş arayan bölümünden kayıt olunarak yapılır. Testin doğru sonuç vermesi için 12. Sınıfta okuyan öğrenciler kendilerini lise mezunu olarak kayıt yapmaları gereklidir. Daha sonra TC ve şifreleri ile testi yapabilirler. Testi yaparken, eğer liseden sonra iş hayatına atılacak ise öğrenci, testin uygulama amacına “Meslek Seçimi” işaretlemelidir. Liseden sonra eğitimine devam etmeyi amaçlıyorsa testin uygulama amacına “Üniversite Bölüm Seçimi” seçmelidir.
 
Batarya 3 aşamadan oluşmaktadır;
·        Genel Yetenek Testi: 50 soru ve süresi 25 dk
·        Mesleki Eğilim Testi: 176 soru , süre sınırı yok
·        Mesleki Kişilik testi: 120 soru, süre sınırı yok
Batarya yaklaşık 45 dk ile 1 saat sürmekte ve bilgisayarda online olarak uygulanmaktadır. Batarya öğrencilere meslek seçimi aşamasında yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır.
 
Batarya uygulanırken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:
·        Genel Yetenek bölümü süreli olduğu için yapılmayan soru boş bırakılmalı, kağıt kalem hazır edilmelidir.
·        Testin bitiminde sistem verilen cevaplar doğrultusunda kişiye meslek önerisinde bulunur.
·        Batarya sadece 1 kez uygulanabileceği için testin sonuçlarının güvenilir ve geçerli olması için soruları dikkatli cevaplayınız
·.      Test sonuçlarını almak için huriye.isik@iskur.gov.tr e-posta adresine Okul adı, TC , Ad soyad yazarak MYTB sonucunuzu isteyiniz.
Başarılar dileriz.
Tel: 0 262 321 12 79  Dahili: 325/326

12.12.2023 97