OKULUMUZ ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

OKULUMUZ ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Milangaz hacer demirören mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Erasmus+projesi Türkiye hareketiliğine ev sahipliği yaptı

 

Körfez Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yürütücüsü olduğu "Let's make our world cool again " (Haydi dünyamızı soğutalım) isimli Erasmus+ projesinin Türkiye haraketliliği için 17-21 ekim 2022 tarihleri arasında Türkiye ev sahipliğini yaptı. 5 ülke (Romanya, İspanya, Yunanistan,İtalya , Türkiye) öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla 5 gün süren etkinliklerde sunumlar, atölye çalışmaları, eğitim gezileri yapıldı. Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Meral Şahin Günkut etkinliğin son günü yaptığı konuşmada "Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliği ve küresel ısınma uluslararası arenada toplu hareket etme bilinci gerektirmektedir. Bu gereklilik bilinci ile okulumuz öncelikle sıfır atık isimli çevresel kirlenmenin farkındalığını artırmak ve üzerimize düşen sorumlulukların bilincine varmak amacı ile bir eTwinning projesine başlamış, daha sonra da bunu bir  küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerini yok etmek için hayata geçirilen ve hedeflenen önlemlerin ele alındığı "Let's make our world cool again " isimli Erasmus+ Avrupa Birliği projesi ile entegre etmiştir. Bu doğrultuda Erasmus+ Avrupa Birliği projesinin sadece Kocaeli'nin değil dünyanın projesi olduğunu ve küresel ısınmaya çözüm üretme noktasında önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.  Organizasyonun yapılmasına katkı sağlayan okul idaresine, öğretmen arkadaşlarımıza ve proje ekibindeki sevgili öğrencilerimize teşekkür etti.  Etkinliğin son günü Körfez Belediyesi başkanlığı meclis odasında yapılan kapanış seminerinde belediye başkanı Şener SÖĞÜT tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Türkiye hareketliliği boyunca yapılan tüm faaliyetleri etkili ve öğretici bulan misafirlerimiz, ülkelerine dönerken zengin Türk kültürünü tanımaktan ve misafirperverliğimizden yaşadıkları memnuniyetlerini dile getirdiler.

1.Gün etkinlikleri

(17 ekim 2022) 

Misafir ülkelerin öğretmen ve öğrencileri Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde mehter takımı marşları ile karşılandı. Daha sonra okul çok amaçlı salonunda okul müdürü Meral Şahin Günkut'un açılış konuşması ve Körfez ilçe milli eğitim müdürü Sergülen Kurt'un konuşmasının ardından proje kapsamında sunum gerçekleştirildi. İlk gün etkinliğinde İzaydaş Ziyareti yapıldı.

2. Gün etkinlikleri

(18 ekim 2022)

 "Küresel ısınma " konulu projede uluslararası işbirliğini güçlendirmek, çevresel konuların farkındalığını arttırmak ve bu konu hakkında öğrenmede yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Ormanyaya yapılan ziyarette çevre konusu ve problemleri, ormanya yetkilileri ile işbirliği içinde işlendi ve öğrencilerin konuyla ilgili çevresel atıklardan proje logosunu yapma aktivitesi yapması sağlandı.

3.gün etkinlikleri

(19 ekim 2022)

Körfez Belediyesi geri dönüşüm merkezi görevlisi Ufuk Salih KAYA'nın sunumu ile okulda başlayan program "balık kılçığı" eğitim etkinşiği ile devam etti. Daha sonra misafirlerimiz "Temiz çevre, sağlıklı Doğa" yürüyüşü kapsamında yuvacık barajına götürüldü.

4.gün etkinlikleri

(20 ekim 2022)

Misafir ülkelerin öğretmen ve öğrencileri, 70 yıl kağıt üretimi gerçekleştiren Seka Kağıt Fabrikasının restore edilmesiyle Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak yoluna devam eden Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi gezdirildi. Misafirlere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunuldu.

5.gün etkinlikleri

(21 ekim 2022)

Etkinliğin son günü Körfez Belediyesi başkanlığı meclis odasında yapılan kapanış seminerinde Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi okul müdürü Meral ŞAHİN GÜNKUT'un proje evsahipliğinde paydaş olarak çalıştıkları Körfez Belediyesi belediye başkanına tesekkür konuşması ardından Körfez belediye başkanı Şener SÖĞÜT'ün katılımcılara sertifikalarını takdim etmesiyle tamamlandı.

02.12.2022 740