2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

07.11.2020 169

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Lösemi kemik iliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Kemiklerin içinde bulunan süngerimsi bir yapı olan kemik iliği, kırmızı ve beyaz kan hücreleri (alyuvarlar ve akyuvarlar) ile kanın pıhtılaşmasını sağlayan trombositlerin üretildiği yerdir.Burada üretilen beyaz kan hücrelerinden bulunan lenfoid ve myeloid adı verilen hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalması, lösemi hastalığına neden olur.Çocuklarda en sık görülen kanserler lösemiler olup, çocukluk çağında görülen kanserlerin yaklaşık üçte birini oluşturmaktadırlar. Lösemi sıklıkla 4 yaş altındaki çocuklarda gözlenmektedir.

Milangaz Hacer Demirören MTAL öğrencilerine farkındalık kazandırmak için aşağıdaki etkinlikler gerçekleştirilmiştir:

- ''2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası''  nedeniyle okula devam eden sınıflarda bilgilendirme yapıldı .

-Öğrencilerle birlikte okul panosu düzenlendi.

-Uzaktan eğitime devam eden öğrencilere zoom üzerinden bilgilendirme yapıldı.

-EBA 'da 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ile ilgili içeriklerin bulunduğu bitmoji sanal sınıfı  yayınlandı.

Bitmoji sınıf linki :

07-11-202007-11-202007-11-202007-11-2020